Puolustusministerin erityisavustaja Mikko Kortelainen esitelmöi prikaatilla.

Kainuun vierailullaan kiltaveli Mikko Kortelainen esitelmöi 5.3. klo 15.00 prikaatin elokuvasalissa Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry:n järjestämässä tilaisuudessa maamme puolustuspolitiikan ja rauhanturvatoiminnan ajankohtaisista asioista sekä erityisesti myös tulevaisuuden näkymistä.

Esitelmän sisältö oli korkeatasoinen ja siinä pohdittiin eri ratkaisuvaihtoehtojen toteutumismahdollisuuksia. Nykyisen teknisen puolustusmateriaalin vanheneminen, tulevien kalustohankintojen kalleus ja määrärahojen mahdollinen supistuminen auheuttavat ongelmia tulevien uskottavien puolustusratkaisujen toteuttamiselle.

Esitelmän päätyttyä Kortelaiselle ojennettiin kiitokseksi killan upouusi standaari.

Kuhmon Reserviläisten vieraana

Puolustusministerin erityisavustaja Mikko Kortelainen saapui illalla Kuhmon Reserviläisten vieraaksi ja yöpyi Jyrkänkosken tukikohdan Korpilinnassamme. Seuranaan hänellä oli kiltaveljet Seppo Möller ja Jaakko Rytty. Illan ohjelmassa oli ruokailua, seurustelua, talvisotaveteraanien haastetteluvideon katselua ja saunomista.

Heikki Pitäjämäki esitteli Mikko Kortelaiselle Jyrkänkosken museoaluetta, kesäajan näyttelytoimintaa, muistomerkkihanketta ja seuraavana päivänä myös Kuhmon talvisodan taisteluja talvisotakierroksella.

Vierailija oli tyytyväinen vierailuun ja saamiinsa tietoihin.